Nieuw: VloeiBaard

There's a new kid in town
Maakt werk van jouw sollicitatie

Nieuw: VloeiBaard

Met trots stel ik aan jullie voor: VloeiBaard, hét tekstbureau dat gespecialiseerd is in het schrijven van sollicitatiebrieven, het ontwerpen en opstellen van curriculum vitae en het individueel begeleiden van werkzoekenden.

Vloeiwát?

VloeiBaard. Kijk, ik hou van tekst. Ermee spelen, vind ik leuk. De naam is spontaan ontstaan. Toch zit er wel een gedachte achter.

Vloei
papier dat vocht opneemt (jouw curriculum vitae en sollicitatiebrief)

Baard
deel van een sleutel dat in het slot ronddraait (jouw sleutel tot succes)

Vloeibaar
van stoffen niet vast en niet in de vorm van gas, wat kan stromen (jouw netwerk)

VloeiBaard
prikkelende teksten in vloeiend Nederlands

VloeiBaard dus. Met een d. Niet met een t. Of dt. En met een hoofdletter B.

Het idee voor VloeiBaard is ontstaan toen ik zelf op zoek was naar een nieuwe baan. En daarin was ik erg succesvol. Met mijn sollicitatie-activiteiten kwam ik binnen bij bedrijven als Albelli, T-Mobile, iCulture, Tony’s Chocolonely, iBOOD en de Nederlandse Spoorwegen.

Netwerken

Door op een slimme manier mijn netwerk in te zetten en gebruik te maken van de social media ging ik vol vertrouwen van het ene naar het andere sollicitatiegesprek. Met een glimlach op mijn gezicht.

Toen ik eenmaal het spel van solliciteren beheerste, wist ik dat ik anderen daarmee wilde gaan helpen. Mijn jarenlange ervaring als schrijver kwam daarbij goed van pas. Zo heb ik onder andere voor KRO’s Goudmijn en Viva.nl geblogd. Op FOK! maakte ik ruim drie jaar lang deel uit een van de groep vaste columnisten.

Daarom!

Wanneer je de veertig bent gepasseerd, ga je jezelf opeens afvragen met welk doel je op deze aarde rondloopt. Wat wil je nalaten? Hoe wil je herinnerd worden? Wat is jouw ‘waarom’? Die vragen heb ik voor mezelf beantwoord. Mijn levensdoel is mensen blij maken door ze vooruit te helpen. Waar ik goed in ben, is het luisteren naar het verhaal van de ander en dat te vertalen naar papier. Als perfectionist zie ik graag dat iets tot in de puntjes is verzorgd. Van persoonlijke ontmoetingen – onder het genot van een goede kop koffie – krijg ik energie. Schrijven en ontwerpen doe ik met veel plezier.

Dat samen maakt VloeiBaard.

Geen reactie's

Geef een reactie