Spreid je winkansen

Op hoeveel paarden zet jij in?
Flirt met meerdere werkgevers tegelijk

Spreid je winkansen

“Nee, hoor. Als ik met Willem date, kan ik daarnaast ook gerust met David daten. Daten betekent immers nog niet dat we al een vaste relatie hebben. Daten betekent dat ik zoek, proef en de mogelijkheden aftast”, zegt een vriendin aan de telefoon. “Als een soort proefrit?”, vraag ik haar. “Precies”, antwoordt ze.

Een tegelijk

Ik heb dat nooit echt begrepen. Wanneer ik met een meisje kletste, bijvoorbeeld via Tinder, en het werd een date, dan focuste ik mij slechts op dat ene meisje. Eerst kletsten we online, daarna via de telefoon en wanneer het wat serieuzer werd, volgden een of meerdere dates. Draaide het daten uiteindelijk op niks uit, dan pas ging ik verder met een volgende dame. Een tegelijk.

“Ik ben wél eerlijk tegen de mannen”, voegt ze eraan toe. “Ze weten dat ik ook met andere mannen date. Dat houdt ze lekker scherp”, lacht ze. Hoofdschuddend zit ik te luisteren.

Meerdere proefritten

Of denk ik misschien te bekrompen? Kun je niet gewoon, net als bij het uitzoeken van een nieuwe auto, meerdere proefritten maken? Je maakt de ene week een proefrit met die rode Toyota en wanneer je daar nog niet van overtuigd bent, wat let je dan om alvast een proefrit te maken in een andere auto? Het geeft je misschien een beter beeld van beide auto’s, hun voor- en nadelen. Je kunt vergelijken.

Deze gedachte schiet door mijn hoofd tijdens het analyseren van mijn sollicitatieactiviteiten van de afgelopen periode. Zo’n twee maanden lang heb ik in een sollicitatieprocedure gezeten bij een en hetzelfde bedrijf. Tijdens die twee maanden hadden we regelmatig contact. Eerst online, daarna via de telefoon en toen het serieuzer werd, hebben we een aantal keren ‘gedate’. Uiteindelijk bleek het niet te klikken tussen ons en kon ik weer helemaal opnieuw beginnen.

Leren van je fouten

Heb ik nu twee maanden verloren? Nee, verloren was de tijd niet. Ik heb immers waardevolle ervaring opgedaan die ik goed kan gebruiken tijdens volgende procedures. Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt.

Ik denk nog eens terug aan de woorden van die vriendin. Ze heeft nu zelf een vaste relatie. En ik ook. We hebben allebei het geluk gevonden. Zij met haar meerdere dates tegelijk en ik met mijn ‘een-voor-een-tactiek’.

Mijn WW-uitkering is eindig. En hoewel de tijd nog niet meteen begint te dringen, wil ik dolgraag weer aan de slag. De komende periode trek ik volop ten strijde. En ik zal inzetten op meerdere paarden. Mijn winkansen spreiden.

Geen reactie's

Geef een reactie